четвъртък, април 4

Овча въртележка

Какво по-хубаво за заспиване от едно броене на овце?

Харесах въртележката ето тук: http://rustsunshine.blogspot.com/2011/09/sheep-mobile-pattern.html Използвах едно ходене на Тони в Австрия на ски, през което ми се събраха дълги, скучни вечери, та купих няколко листа филц (около 5-6лв мисля) и се захванах на работа :) Изглеждаше страшно пипкаво и бавно, но след като започнах, се оказа, че реално е е мноооооого по-бавно отколкото съм предполагала. Ших я на ръка и за една овца ми отиваха по над 2 часа. Но пък агнетата станаха много симпатични. Когато ги приключих дойде големият въпрос - как да ги закача над леглото. Гледах в американските сайтове и най-често практикуваното е директното окачане за тавана. Ние сме на квартира, та това не е е възможно, отпадна бързо. Останалите варианти включваха доста сръчност, материали, които не е ясно дали ще успеем да открием и съмнителен шанс за успех...

След известно чудене, реших да избера най-калпазанския вариант - купих от ибей една въртележка втора ръка. С доставката излезе около 20лв. Така хем беше по-екологично (защото не купих чисто нова, иначе транспортът от Англия е спорно екологичен, признавам) , хем успях да купя по-качествена въртележка със стабилна стойка, която не е от най-боклучавата пластмаса и не е в неонови цветове. Дори има механично навиваща се въртяща част с музика и издава приятни звуци.

Както беше препоръчано в оригиналните инструкции, купих един дървен гергеф за 10лв. Използвах вътрешния кръг за да закача на него играчките. Цялата конструкция облякох с памучено канапче от Кауфланд за левче. Крайният резултат много ми хареса. Ето го и него:


Ето и някои детайли - овцата прескачаща оградка:


И разбира се закъде сме без черната овца (някой помни ли играта със Свен? :)): 



Единственият проблем на така получената въртележка е, че твърде много се хареса на котките и те бяха безкрайно заинтригувани от нея. И вместо да бъдат спокойно приспани, както би трябвало да направи една добра овча въртележка, имахме две ловно настроени пантери... Ще трябва да видим дали ще е такъв резултатът и когато има бебе в кошарката, ако е така, ще се наложи да редуваме - една вечер бебо ще брои овце, а на следващата - котки :)

Относно безопасността на въртележката - важно е да се знае, че щом бебето започне да се изправя, е добре да се махне, защото иначе рискува да си я събори на главата , да се оплете в конците или да предизвика някоя друга апокалиптична случка (по-рано ви разказах теорията си за бебета чинчили :) ).

В интерес на истината първоначално планирах да направя няколко въртележки на различни тематики. В крайна сметка се отказах, по следните причини:

  • отнема много повече време, отколкото очаквах 
  • ползва се доста кратко време (имайте предвид, че в началото бебетата не виждат много надалеч, та в крайна сметка дори няма да я използва пълноценно 6 месеца, а и както казах, има голяма вероятност да не можем да ги ползваме непрекъснато
  • излезе доста парички (общо около 37лв), но пък е направена с много любов (и търпение) и ми беше истински кеф, да я гледам как се получава постепенно. Освен това можем да ползваме и оригиналните животинки от въртележката, т.е. ще имаме две въртележки. Изпрах основно оригиналната въртележка, а и бебето няма допир с тях и не ги лапа, за разлика от всичко друго, до което се докопа. 
Та толкова за първата бебова играчка :) Очаквайте скоро и следващите... 

Няма коментари:

Публикуване на коментар