четвъртък, април 4

Бебови играчки



Докато очаквам предстоящото събитие, реших да се захвана да направя малко играчки за малкото същество. Защото не харесвам масовите, произведени в Китай, шарени пластмасови неща, които свирят и вият... Действат ми стряскащо, та смятам да бъда една зла майка и да лиша детето от контакт с такива, поне в началото (ако зависи от мен, докато стане на 18, но не съм чак толкова наивна :)). След като през предните месеци изчетох каква ли не бебешка информация, то вече малко ми омръзна, и сега остана време за уплътняване. И какво по-добро от това да си подобря уменията за шев и кройка???

Искам да разкажа за играчките, с надеждата, че ще помогна на някой с идеи. А и да се похваля, макар че не са кой знае какво, но за моето ниво на сръчност са доста добър вариант. Признавам без бой, че не са мои авторски, ще давам линкове, откъде е взета идеята. Но ми е достатъчно трудно дори и с готови кройки, за да експериментирам с мои. Някой ден и това ще стане, може би... Ако приемем, че бебокът ми остави каквото и да е свободно време :)

От всичко прочетено, останах с впечатление, че бебето е като чинчилата. Т.е. основната му мисия е да се опитва да се самоубие като видно камикадзе, а моята най-важна задача като майка, ще е да осуетявам всичките му подобни планове. Та това започва още с играчките. Бебето прави специална инспекция на всяка играчка и здравината на всеки неин шев и елемент. Ако успее да откъсне нещо, се опитва да го изяде, да се задави и/или да се задуши. Ако намери хлабав шев, се опитва да измъкне пълнежа и отново се сещате какво се случва. Та затова всички играчки трябва да са здрави, без копчета и други застрашаващи добавки. Също е добре да са от материи, които не пускат много мъхчета, добре е да може да се перат в пералнята, за да може от време на време да ги почистваме от натрупаните зловещи бактерии, които ще съберат, когато бебето ги търкаля къде ли не и т.н. :)

В следващите постове ще описвам една по една играчките, докато ви отегча напълно :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар